תואר ראשון במשפטים
עם חוג נוסף

מחקר ועיסוק משפטי אינו מנותק מתחומי ידע אחרים המשיקים לעולם המשפט, בעולם המשתנה היום אנו מעצבים את תכניו ומושפעים על ידו. הלימודים בפקולטה מקנים לסטודנטים.ות ידע תיאורטי ומעשי במשפט הישראלי, ההשוואתי והבינלאומי,  בין היתר תוך בחינת הקשר שבין המשפט ובין ענפי ידע אחרים: מערכות מידע, תקשורת, כלכלה, פסיכולוגיה ולימודי אסיה.
לימוד תחום ידע נוסף במסגרת התכנית המשותפת מקנה כלים ופרספקטיבה רחבים יותר המעצימים את הכישורים המקצועיים בעתיד.

חוגים לשילוב עם התואר הראשון במשפטים

תקשורת

סטודנטים החפצים לשלב לימודי משפט עם לימודי החוג לתקשורת ימצאו בתוכנית זו מענה ייחודי, המאפשר רכישת ידע במבנה התקשורת בישראל כמו גם בגישות תיאורטיות שונות המתמודדות עם תופעת התקשורת המודרנית.

בעבר הרחוק, נוהלה ההתדיינות המשפטית בשטח סטרילי יחסית, אשר בודד את השופטים מסביבתם, על-מנת לשמור על האובייקטיביות השיפוטית. אך ימים אלה חלפו כאילו לא היו כלל. די במבט חטוף על כותרות המדיה האלקטרונית והכתובה, כדי להיווכח על הסימביוזה הקיימת בין משפט לבין תקשורת. כך משל עמדה חקירתו של נשיא המדינה במרכז הדיון הציבורי, וסירבה לרדת מסדר היום. בנוסף לכך, הולידה הפרשה שאלות רבות ומגוונות, וביניהן: אימתי יש להדיח נשיא מכהן מתפקידו בשל חשדות לעבירות פליליות? מהו ההיקף המידתי והראוי לחסינותם האישית של אישי ציבור? האם עדיין קיים צורך במוסד הנשיאות במתכונתו הנוכחית במדינת ישראל? ועוד.

על בליל הויכוחים והדיונים ניצחה התקשורת ביד רמה. באמצעות פרשנים משפטיים, ליבנו אנשי התקשורת את הסוגיות השונות, ועיצבו את דעת הקהל סביב הסוגיות הציבוריות השונות. בסביבה תקשורתית מפותחת זו, מעניקים הידע והכישורים התקשורתיים יתרון ברור לעורכי הדין המתדיינים, באמצעות עיצוב דעת הקהל הציבורית לטובת מרשיהם, עוד בטרם נפתח ההליך המשפטי הפורמאלי; ובדומה, מצריך הדיון התקשורתי כיום יותר מתמיד, ידע נרחב ומגוון, על-מנת לדון בבליל הסוגיות הציבוריות העומדות על סדר היום. ידע אשר את רובו מספקת ההשכלה המשפטית, באמצעות פרקים במשפט החוקתי והציבורי; המשפט הפלילי; תורת המשפט; וכיו”ב.

“מלוא כל הארץ משפט” אמר לנו השופט אהרן ברק לפני כעשור שנים, ובכך התכוון כי אין נושא אשר אינו מוסדר באמצעות הכללים המשפטיים. כעשור שנים לאחר מכן, ניתן לומר כי “מלוא כל הארץ משפט ותקשורת”. שכן אין נושא בעל חשיבות ציבורית אשר עומד כיום במרכזה של התדיינות משפטית, ואשר אינו זוכה לסיקור תקשורתי נרחב.

תלמידים/ות בתואר ראשון במשפטים בשילוב החוג לתקשורת יוכלו לקבל אישור לתחילת התמחות בעריכת-דין אם עמדו בכל הדרישות של האוניברסיטה והפקולטה בקשר ללימודים, וצברו 112 נקודות זכות בפקולטה למשפטים ו-30 נקודות זכות לפחות בחוג לתקשורת. בסיום הלימודים, המותנה במילוי החובות בכל אחד מן החוגים, יקבלו תעודת בוגר במשפטים וחוג לאחר תואר בחוג לתקשורת.

כלכלה

הגישה הכלכלית למשפט גורסת כי על המשפטנים להבין את השלכות ה​הכרעות המשפטיות על חיי המעשה, ובכלל זה אופן פעולת השווקים השונים. לפיכך על המשפטנים ללמוד על דרכי ההתנהגות הכלכלית של בני אדם, פירמות ומשקים גדולים. תכנית תואר ראשון במשפטים במקביל לחוג לכלכלה מסייע למשפטנים להבין השלכות אלו ולרכוש כלים להערכת ההשפעה של המשפט על הכלכלה ושל הכלכלה על המשפט. הבנה בכלכלה נדרשת גם למשפטנים המבק​שים לעסוק בענפי משפט הקשורים קשר הדוק עם עולם העסקים והכלכלה כגון דיני חברות, דיני הגבלים עסקיים, דיני ניירות ערך ועוד.

תלמידים/ות בתואר ראשון במשפטים בשילוב החוג לכלכלה יוכלו לקבל אישור לתחילת התמחות בעריכת-דין אם עמדו בכל הדרישות של האוניברסיטה והפקולטה בקשר ללימודים, וצברו 110 נקודות זכות בפקולטה למשפטים ו-56 נקודות זכות לפחות בחוג לכלכלה. בסיום הלימודים, המותנה במילוי החובות בכל אחד מן החוגים, יקבלו תעודת בוגר במשפטים וחוג לאחר תואר בחוג לכלכלה.

הפקולטה למשפטים חברה גם בתוכנית ארסמוס האירופית לתואר שני במשפט וכלכלה הנלמדת באוניברסיטאות מובילות באירופה.

פסיכולוגיה

הכלל המשפטי חל על בני אדם ומנסה להכווין את התנהגותם. ביסודו תובנות – מפורשות או משתמעות – לגבי התנהגות אנושית.
חקר הפסיכולוגיה מעשיר את המשפטן בבואו להבין את תשתיתו העיונית ואת פועלו של הכלל המשפטי. לימודי הפסיכולוגיה מאפשרים למשפטן להעריך טוב יותר כיצד כללים ומוסדות משפטיים משפיעים על ההתנהגות האנושית בחברה, כמו גם כיצד משפיעות תופעות פסיכולוגיות על אימוצם של כללים משפטיים. תובנות אלה, בתורן, מאפשרות למשפטן להציע דרכים אפקטיביות וראויות לעיצוב ופיתוח המשפט.

תלמידים/ות בתואר ראשון במשפטים בשילוב החוג לפסיכולוגיה יוכלו לקבל אישור לתחילת התמחות בעריכת-דין אם עמדו בכל הדרישות של האוניברסיטה והפקולטה בקשר ללימודים, וצברו 112 נקודות זכות בפקולטה למשפטים ו-30 נקודות זכות לפחות בחוג לפסיכולוגיה. בסיום הלימודים, המותנה במילוי החובות בכל אחד מן החוגים, יקבלו תעודת בוגר במשפטים וחוג לאחר תואר בחוג לפסיכולוגיה.

לימודי אסיה

הציביליזציות המרכזיות המכוננות רבות מארצות אסיה, ובפרט סין, הודו ויפן, חוות בעשורים האחרונים קצב התפתחות כלכלי ותרבותי כמעט חסר תקדים. לא בכדי, חוקרים רבים סבורים כיום כי מרכז הכלכלה העולמי עתיד לעבור בשנים הקרובות מארצות הברית ומאירופה לאסיה.

מקדמת דנא הנחילו לנו ציביליזציות אלו אוצרות רוח שהפכו נכסי צאן ברזל ברבים מתחומי היצירה האנושית: ספרות ופילוסופיה, מדע ואומנות, סיפורת ושירה, ציור ומוזיקה, רפואה וארכיטקטורה, ועוד ועוד. גם בעת המודרנית, כבימי קדם – שבות ציביליזציות אלו לתפוס תפקיד ומעמד חשוב יותר בעולם המתפתח, דבר המקבל ביטויו גם בעולם המשפטי. נדמה כי שוב לא ניתן להבין מגמות כלכליות עולמיות ללא היזקקות למארג הדינים והכללים החלים גם בארצות אסיה. תכנית ייחודית זו מבוססת על שילוב המשפט ועל חקר התרבות וההיסטוריה של אסיה.

תלמידים/ות בתואר ראשון במשפטים בשילוב החוג ללימודי אסיה יוכלו לקבל אישור לתחילת התמחות בעריכת-דין אם עמדו בכל הדרישות של האוניברסיטה והפקולטה בקשר ללימודים, וצברו 112 נקודות זכות בפקולטה למשפטים ו-30 נקודות זכות לפחות בחוג ללימודי אסיה. בסיום הלימודים, המותנה במילוי החובות בכל אחד מן החוגים, יקבלו תעודת בוגר במשפטים וחוג לאחר תואר בחוג ללימודי אסיה.

תכנית המצטיינים “אופקים”

תואר ראשון במשפטים

בשילוב לימודים בתכנית המצטיינים "אופקים"

תכנית “אופקים” הינה תכנית המצטיינים של אוניברסיטת חיפה, תכנית האוספת אליה מדי שנה עד 15 סטודנטים בעלי נתונים אישיים יוצאי דופן, מעניקה להם מלגת לימודים מלאה, חושפת אותם למרצים ולקורסים הטובים ביותר שיש לאוניברסיטה להציע, ומאפשרת להם את החופש לעצב את לימודיהם כרצונם תוך ליווי אישי והקפדה על רמה אקדמית גבוהה במיוחד. מטרת התכנית הינה להכשיר סטודנטים מצטיינים במגוון כלי המחקר המקובלים באקדמיה, להכיר להם את הדיסציפלינות השונות, לטפח בהם כישורי כתיבה וניתוח גבוהים, ולעודד בקרבם מחשבה ביקורתית ומעמיקה. התכנית שואפת להפוך את תלמידיה ובוגריה לחוקרים אינטרדיסציפלינריים מובילים באקדמיה, ולמנהיגי דעה ועשייה מרכזיים בחברה הישראלית.

במסגרת תכנית אופקים ניתן לתלמידים חופש בחירה רב ממגוון הקורסים הנלמדים באוניברסיטה. במידת הצורך ראש התכנית מסייע בהכוונת הבחירה כך שתשרת את תכנ​יותיו העתידיות של התלמיד במחקר אקדמי.

תלמידים הלומדים בתוכנית אופקים יהיו פטורים מהמקצועות הבאים בפקולטה למשפטים: מקצועות בחירה לא-משפטיים (20 נקודות זכות) ושיעורי בחירה וסדנאות משפטיים בהיקף של 10 נקודות זכות. הלמידים ילמדו במקביל בשני החוגים לתואר ראשון במשפטים ולתואר ראשון למצטיינים.

תאריכים חשובים*

  • פתיחת שנת הלימודים: יום ראשון , ב’ חשוון, .3.11.24
  • סגירת הרשמה לכל המסלולים למעט מסלול קבלה ישירה :10.8.24.
  • מועד אחרון להגשת מסמכים : 15.8.24.
  • מועד אחרון לבחינה פסיכומטרית יולי 2024.
  • מועדי בחינת התאמה 9.4.24, 27.6.24, 27.8.24
*יתכנו שינויים – נא להתעדכן באתר הפקולטה בדבר המועדים הסופיים

עוד בתואר ראשון למשפטים באוניברסיטת חיפה

תכנית השמה להתמחות

בואו להיחשף למשרדים במגזר הפרטי וליחידות השונות במגזר הציבורי בצורה המיטבית ולפי העדפותיכם. התכנית תשלב אתכם בעולם המשפט ותקנה לכם את האופציה לרכוש ידע...

קליניקות משפטיות לשינוי חברתי

הקליניקות לשינוי חברתי משלבות בין למידה אקדמית לעשייה פרקטית לקידום שינוי חברתי באמצעות המשפט. הסטודנטים עובדים ביחד עם עורכי דין מהשורה לקידום צדק במערכת...

מלגות ופרסים

אצלנו בפקולטה למשפטים, סטודנטים נהנים ממגוון מלגות שהפקולטה מציעה עבורם. המלגות מסייעות באופן כלכלי לסטודנטים במהלך שנת הלימודים.

אפשרויות קבלה לתואר ראשון בפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה

קבלה ישירה

למי מיועד המסלול? מהו מעמד המתקבלים/ות אליו?

במסלול זה הקבלה הינה אוטומטית.
הקבלה הינה בהתבסס על סכם 680 ומעלה. (הסכם הינו שקלול ממוצע בגרות וציון פסיכומטרי לחישוב הסכם).
1. דרישות כלליות: בקיאות בעברית ובאנגלית

על המועמד/ת לעמוד בבחינות הבקיאות המפורטות להלן טרם הירשמם/ן לבחינת ההתאמה.

דרישת קדם באנגלית – כל מועמד/ת יידרש/תידרש לעמוד ברמת אנגלית מתקדמים א’ על-מנת להירשם ללימודים בפקולטה. דרישה זו תבוא לידי ביטוי בקבלת ציון מעל 100 בפרק האנגלית בבחינה הפסיכומטרית או עמידה ברמת אנגלית
מתקדמים א’ במבחן אמי”ר/ם. ההרשמה למבחן אמיר נעשית באמצעות המרכז הארצי לבחינות והערכה באתר www.nite.org.il.
הרשמה למבחן אמיר”ם נעשית דרך היחידה ללימודי אנגלית כשפה זרה באתר זה.
דרישת קדם בעברית – מועמדים/ות ששפת אימם/ן אינה עברית יידרשו/תידרשנה להשיג ציון מינימלי של 120 במבחן יע”ל: הרשמה למבחן יע”ל נעשית באמצעות אתר המרכז הארצי לבחינות והערכה nite.org.il; הרשמה למבחני יעלנט נעשית דרך מחלקת הרשמה (מידע יתפרסם באתר יעלנט).

ניתן להיבחן במבחני הסיווג דרך המכינה של אוניברסיטת חיפה. בדיקת החלופות המוצעות ע”י האוניברסיטה תיעשה באחריות המועמד.
מועמדים/ות ששפת אימם/ן אינה עברית ואשר ייתקבלו/תתקבלנה ללימודים בפקולטה יידרשו/תידרשנה לעבור קורס קיץ מכין טרם תחילת לימודיהם/ן בפקולטה.
לפרטים אודות הקורס, יש לפנות באימייל אל עו”ד פאתנה יוסף Fatinayoussef@gmail.com

2. בפני תלמידים/ות במסלול זה עשויה להיות פתוחה האפשרות לפנות לאחת המלגות הבאות

מלגה לסטודנטים/ות מצטיינים/ות בשנה א’
מלגת הצטיינות-יתר בגובה עד 100% שכר לימוד בסיסי (לא כולל תשלומים נלווים) תוענק לסטודנטים/ות בעלי/ות ציון פסיכומטרי גולמי 730 ומעלה.
מלגת הצטיינות בגובה עד 50% שכר לימוד בסיסי (לא כולל תשלומים נלווים) תוענק לסטודנטים/ות בעלי ציון פסיכומטרי גולמי 729-700.
גובה המלגה יקבע ביחס להיקף שכר הלימוד של הסטודנטים/ות.
לפרטים נוספים​

מלגות לתלמידים/ות מצטיינים/ות. מלגות יחולקו לסטודנטים/ות מצטיינים/ות, על בסיס ציוניהם/ן במהלך לימודיהם/ן בפקולטה, מתוך רשימת מצטייני הדיקן.

סכם 630+

למי מיועד המסלול? מהו מעמד המתקבלים/ות אליו?

מסלול זה פתוח בפני מועמדים/ות בעלי סכם 630 ומעלה (הסכם הינו שקלול ממוצע בגרות וציון פסיכומטרי לחישוב הסכם), אשר יעברו מבחן התאמה ייחודי. מידת הצלחתם/ן של המועמדים/ות במבחן ההתאמה תקבע האם הם יתקבלו לפקולטה ובאיזו מתכונת: כסטודנטים/ות מן המניין או כסטודנטים/ות במסלול אופק – הכל כפי שמפורט להלן.

דרישות כלליות: בקיאות בעברית ובאנגלית

על המועמד/ת לעמוד בבחינות הבקיאות המפורטות להלן טרם הירשמם/ן לבחינת ההתאמה.

דרישת קדם באנגלית – כל מועמד/ת יידרש/תידרש לעמוד ברמת אנגלית מתקדמים א’ על-מנת להירשם ללימודים בפקולטה. דרישה זו תבוא לידי ביטוי בקבלת ציון מעל 100 בפרק האנגלית בבחינה הפסיכומטרית או עמידה ברמת אנגלית
מתקדמים א’
במבחן אמי”ר/ם. ההרשמה למבחן אמיר נעשית באמצעות המרכז הארצי לבחינות והערכה באתר www.nite.org.il.
הרשמה למבחן אמיר”ם נעשית דרך היחידה ללימודי אנגלית כשפה זרה באתר זה.
דרישת קדם בעברית – מועמדים/ות ששפת אימם/ן אינה עברית יידרשו/תידרשנה להשיג ציון מינימלי של 120 במבחן יע”ל: הרשמה למבחן יע”ל נעשית באמצעות אתר המרכז הארצי לבחינות והערכה nite.org.il; הרשמה למבחני יעלנט נעשית דרך מחלקת הרשמה (מידע יתפרסם באתר יעלנט).

  • ניתן להיבחן במבחני הסיווג דרך המכינה של אוניברסיטת חיפה. בדיקת החלופות המוצעות ע”י האוניברסיטה תיעשה באחריות המועמד.

מועמדים/ות ששפת אימם/ן אינה עברית ואשר ייתקבלו/תתקבלנה ללימודים בפקולטה יידרשו/תידרשנה לעבור קורס קיץ מכין טרם תחילת לימודיהם/ן בפקולטה.
לפרטים אודות הקורס, יש לפנות באימייל אל עו”ד פאתנה יוסף Fatinayoussef@gmail.com

בחינת ההתאמה

  1. רקע: הפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה מציעה תנאי קבלה ייחודיים: לצד הקבלה על בסיס סכם, פיתחנו מסלולים חלופיים לזיהוי מועמדים ומועמדות מצוינים/ות ללימודי משפטים. הכלי המרכזי עליו אנו מסתמכים בקבלה חלופית הוא בחינת התאמה.
  2. בחינת ההתאמה בוחנת מיומנויות החשובות ללימודי משפטים ומעניקה למועמדים/ות, אשר קרובים/ות לסף הקבלה הרשמי, הזדמנות להוכיח את התאמתם/ן ללימודים בפקולטה למשפטים של חיפה. ציון בחינת ההתאמה ישוקלל יחד עם שאר נתוני הקבלה של המועמדים/ות.
  3. מועדי בחינת ההתאמה: 9.4.24, 27.6.24, 27.8.24; לא יתקיימו מועדים נוספים ולכן יש להיערך בהתאם למועדים אלה.
    שימו לב: ייתכנו שינויים במספר הבחינות שיוצעו או במועדי הבחינות, ובהתאם ייתכנו שינויים במועדים האחרונים להרשמה לבחינות ההתאמה.
    באחריות המועמדים/ות להתעדכן באתר הפקולטה בדבר המועדים הסופיים.
  4. להרשמה לבחינת התאמה יש להירשם והגיש מועמדות לתואר ראשון במשפטים
    לאחר קליטת הנתונים ובדיקת התאמתך יישלח במייל קישור להרשמה למבחן התאמה
    לשאלות נוספות ניתן לפנות במייל למרכזת ההרשמה וקבלה llblaw@univ.haifa.ac.il
  5. מרכיבי הבחינה:
    • חלק ראשון ושני – בחינה על בסיס הרצאה בכיתה: ביום הבחינה יערכו שני שיעורים בנושא משפטי. בסיום כל אחד מהם יתקיים מבחן. חלק זה אינו דורש כל ידע מוקדם, ואין צורך להתכונן אליו מראש. המועמדים/ות יהיו רשאים/ות לסכם לעצמם את החומרים שילמדו במהלך השיעורים ולהשתמש בסיכומיהם/ן במהלך חלק זה של הבחינה.
    • חלק שלישי – בחינה על חומרי קריאה: כשבוע לפני מועד הבחינה, יקבלו המועמדים/ות חומר שאותו יתבקשו לקרוא מראש. החלק הראשון יעסוק בניתוח ויישום של חומרים אלו. חלק זה של הבחינה יעשה בחומר פתוח – המועמדים/ות יהיו רשאים/ות לעיין במהלך הבחינה בסיכומים שיכינו מראש. אין צורך לקרוא חומרים נוספים מעבר לאלו שישלחו למועמדים/ות.
    • חובה על כל מועמד/ת להשתתף בשלושת חלקי הבחינה.
  6. כל חלקי הבחינה יתקיימו באותו יום.
  7. לא ניתן לגשת לבחינת ההתאמה יותר מפעם אחת באותה שנה ועד למקסימום פעמיים במשך 5 שנים.
  8. בחינת ההתאמה אינה מיועדת למי שלמד/ת או לומד/ת משפטים במסגרת אקדמית כלשהי.
  9. תוצאות מבחן ההתאמה יפורסמו לאחר כשלושה שבועות מיום הבחינה. כמו כן, תוצאות הבחינות אינן מועברות למועמדים/ות, לא מתפרסם פתרון בחינה ואין אפשרות ערעור על תוצאותיהן.

קבלה בהתבסס על בחינת ההתאמה

בהתבסס על נתוני המועמדים ועל פי תוצאות הבחינה, יוחלט אילו נבחנים יתקבלו במישרין במעמד של סטודנטים מן המניין, ואילו נבחנים יוכלו להתקבל ללימודים במסלול אופק. שאר הנבחנים לא יתקבלו ללימודים בפקולטה.

test 1

“אופק” ללא פסיכומטרי

למי מיועד המסלול?

מסלול אופק מאפשר קבלה ללימודי משפטים על סמך לימודים של מספר קורסי ליבה הנלמדים בשנה א’ בפקולטה למשפטים. בסופו של סמסטר א’, שבו נלמדים קורסי הליבה, ייקבע מעמדם/ן של תלמידי/ות אופק – בהתאם לפירוט להלן. במהלך לימודיהם/ן בסמסטר א׳ יוגדר מעמדם/ן של תלמידים/ות במסלול זה כ”שומעים/ות חופשיים/ות”.
בחינת ההתאמה אינה מיועדת למי שלמד/ת או לומד/ת משפטים במסגרת אקדמית כלשהי.

מועמדים העומדים באחד או יותר מהתנאים הבאים יהיו רשאים/ות לגשת למבחן התאמה למסלול אופק:

  • מועמדים/ות עם ציון סכם של מעל 600 (הסכם הינו שקלול ממוצע בגרות וציון פסיכומטרי לחישוב הסכם).
  • מועמדים/ות בעלי/ות ציון פסיכומטרי של מעל 660 ועם זכאות לתעודת בגרות (בקריטריון זה לא תהיה התחשבות בציוני תעודת הבגרות).
  • מועמדים/ות עם ממוצע ציוני בגרות של 95 ומעלה (כולל בונוסים) (גם אם אין להם ציון במבחן פסיכומטרי).
  • מועמדים/ות שסיימו לימודים אקדמיים קודמים, והישגיהם/ן מדורגים בשליש הראשון של המחזור בו למדו (נדרש להביא אישור על מיקום בכיתה מהמוסד האקדמי).

דרישות כלליות: בקיאות אנגלית ועברית

על המועמד/ת לעמוד בבחינות הבקיאות המפורטות להלן טרם הירשמם/ן לבחינת ההתאמה.

דרישת קדם באנגלית

כל מועמד/ת יידרש/תידרש לעמוד ברמת אנגלית מתקדמים א’ על-מנת להירשם ללימודים בפקולטה.

ישנן שתי דרכים לעמוד בדרישה זו:

  • קבלת ציון מעל 100 בפרק האנגלית בבחינה הפסיכומטרית.
  • עמידה ברמת אנגלית מתקדמים א’ במבחן אמי”ר/ם.

ההרשמה למבחן אמיר נעשית באמצעות המרכז הארצי לבחינות והערכה באתר www.nite.org.il.
הרשמה למבחן אמיר”ם נעשית דרך היחידה ללימודי אנגלית כשפה זרה באתר זה.

דרישת קדם בעברית

  • מועמדים/ות ששפת אימם/ן אינה עברית יידרשו/תידרשנה, בנוסף על כך, להשיג ציון מינימלי של 120 במבחן יע”ל: הרשמה למבחן יע”ל נעשית באמצעות אתר המרכז הארצי לבחינות והערכה nite.org.il; הרשמה למבחני יעלנט נעשית דרך מחלקת הרשמה (מידע יתפרסם באתר יעלנט).
  • ניתן להיבחן במבחני הסיווג דרך המכינה של אוניברסיטת חיפה. בדיקת החלופות המוצעות ע”י האוניברסיטה תיעשה באחריות המועמד.
  • מועמדים/ות ששפת אימם/ן אינה עברית ואשר ייתקבלו/תתקבלנה ללימודים בפקולטה יידרשו/תידרשנה לעבור קורס קיץ מכין טרם תחילת לימודיהם/ן בפקולטה. לפרטים אודות הקורס, יש לפנות באימייל אל עו”ד פאתנה יוסף Fatinayoussef@gmail.com

בחינת התאמה

  1. רקע: הפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה מציעה תנאי קבלה ייחודיים: לצד הקבלה על בסיס סכם, פיתחנו מסלולים חלופיים לזיהוי מועמדים ומועמדות מצוינים/ות ללימודי משפטים. הכלי המרכזי עליו אנו מסתמכים בקבלה חלופית הוא בחינת התאמה.
  2. בחינת ההתאמה בוחנת מיומנויות החשובות ללימודי משפטים ומעניקה למועמדים/ות, אשר קרובים/ות לסף הקבלה הרשמי, הזדמנות להוכיח את התאמתם/ן ללימודים בפקולטה למשפטים של חיפה. ציון בחינת ההתאמה ישוקלל יחד עם שאר נתוני הקבלה של המועמדים/ות.
  3. מועדי בחינת ההתאמה: 9.4.24, 27.6.24, 27.8.24; לא יתקיימו מועדים נוספים ולכן יש להיערך בהתאם למועדים אלה.
    שימו לב: ייתכנו שינויים במספר הבחינות שיוצעו או במועדי הבחינות, ובהתאם ייתכנו שינויים במועדים האחרונים להרשמה לבחינות ההתאמה.
    באחריות המועמדים/ות להתעדכן באתר הפקולטה בדבר המועדים הסופיים.
  4. להרשמה לבחינת התאמהיש להירשם והגיש מועמדות למסלול קדם תואר (מסלול אופק) במשפטים
    לאחר קליטת הנתונים ובדיקת התאמתך יישלח במייל קישור להרשמה למבחן התאמה
    לשאלות נוספות ניתן לפנות במייל למרכזת ההרשמה וקבלה llblaw@univ.haifa.ac.il
  5. מרכיבי הבחינה:

    • חלק ראשון ושני – בחינה על בסיס הרצאה בכיתה: ביום הבחינה יערכו שני שיעורים בנושא משפטי. בסיום כל אחד מהם יתקיים מבחן. חלק זה אינו דורש כל ידע מוקדם, ואין צורך להתכונן אליו מראש. המועמדים/ות יהיו רשאים/ות לסכם לעצמם את החומרים שילמדו במהלך השיעורים ולהשתמש בסיכומיהם/ן במהלך חלק זה של הבחינה.
    • חלק שלישי – בחינה על חומרי קריאה: כשבוע לפני מועד הבחינה, יקבלו המועמדים/ות חומר שאותו יתבקשו לקרוא מראש. החלק הראשון יעסוק בניתוח ויישום של חומרים אלו. חלק זה של הבחינה יעשה בחומר פתוח – המועמדים/ות יהיו רשאים/ות לעיין במהלך הבחינה בסיכומים שיכינו מראש. אין צורך לקרוא חומרים נוספים מעבר לאלו שישלחו למועמדים/ות.
    • חובה על כל מועמד/ת להשתתף בשלושת חלקי הבחינה.
  6. כל חלקי הבחינה יתקיימו באותו יום.
  7. לא ניתן לגשת לבחינת ההתאמה יותר מפעם אחת באותה שנה ועד למקסימום פעמיים במשך 5 שנים.
  8. בחינת ההתאמה אינה מיועדת למי שלמד/ת או לומד/ת משפטים במסגרת אקדמית כלשהי.
  9. תוצאות מבחן ההתאמה יפורסמו לאחר כשלושה שבועות מיום הבחינה. כמו כן, תוצאות הבחינות אינן מועברות למועמדים/ות, לא מתפרסם פתרון בחינה ואין אפשרות ערעור על תוצאותיהן.

מהלך הלימודים בסמסטר א’

המועמדים/ות שיתקבלו למסלול ילמדו כתלמידי/ות אופק בסמסטר א’ בפקולטה. לימודים אלו יכללו לפחות את ארבעת הקורסים הבאים: מקורות המשפט, מיומנויות המשפט, משפט פלילי ומשפט חוקתי (להלן: “קורסי ליבה”). המועמדים/ות תהיינה/יהיו רשאים/ות ללמוד קורסי חובה נוספים המיועדים לסמסטר א’ בשנה א’ (בנוסף לקורסי הליבה), אך לא תהייינה/יהיו חייבים/ות לעשות כן. המועמדים/ות תהיינה/יהיו מחויבים/ות בכל החובות האקדמיות של הקורסים אליהם נרשמו.

סוף סמסטר א’ – צומת הכרעה

בתום סמסטר א׳ ייערך חישוב ממוצע משוקלל של הציונים בקורס במשפט פלילי (משקל 6 נק’), במשפט חוקתי (משקל 4 נק’) ובציון ההשתתפות בקורס מקורות (משקל 2 נק’) (ממוצע משוקלל זה מכונה “ציון אופק”).

  1. תלמידי/ות אופק שציון האופק שלהם/ן יעמוד על 82 ומעלה – יירשמו כסטודנטים/ות מן המניין בפקולטה למשפטים החל מסמסטר ב’.
  2. תלמידי/ות אופק שציון האופק שלהם/ן יהיה בין 78 לבין 82 – יורשו להאריך את הלימודים במסגרת מסלול אופק לסמסטר נוסף, שבמסגרתו יהיו חייבים/ות ללמוד את קורסי הליבה של סמסטר ב’ (חוזים, מינהלי ותורת המשפט). בתום סמסטר ב’ ייבחן הממוצע המשוקלל של כל הקורסים במשפטים שנלמדו בשנה א’ (סמסטר א’ וסמסטר ב’) על ידי תלמידי/ות אופק שטרם התקבלו קבלה מלאה, ותלמידים/ות בעל/ות ממוצע של 82 ומעלה יתקבלו/תתקבלנה לפקולטה כתלמידים/ות מן המניין.
  3. שאר התלמידים/ות, לא ימשיכו את לימודיהם/ן בפקולטה למשפטים, אך ציוני הקורסים יוכלו לשמש אותם/ן במוסדות אחרים או חוגים אחרים באוניברסיטה לפי הכללים של אותם מוסדות וחוגים.

תלמידי/ות אופק שלא יתקבלו/תתקבלנה כתלמידים/ות מן המניין ויהיו/תהיינה מעוניינים/ות בכך, יוכלו/תוכלנה להירשם כ״שומעים/ות חופשיים/ות״ בקורסי החובה שיילמדו בסמסטר ב’ של שנה א’, בכפוף לתשלום שכר הלימוד הרלבנטי. תלמידים/ות אלו לא יהיו/תהיינה זכאים/ות להמשיך את לימודי המשפטים בפקולטה לאחר שנה זו.

דגשים:

  • ניתן ללמוד במסגרת מסלול אופק פעם אחת בלבד.
  • יובהר שוב, כי עד לקבלתם כתלמידים/ות מן המניין, יהיו/תהיינה תלמידי/ות אופק רשומים/ות לקורסים אותם הם/ן ילמדו/תלמדנה במעמד “שומעים חופשיים”. מרגע הקבלה הם/ן יחשבו/תחשבנה לתלמידים/ות מן המניין בפקולטה למשפטים, והקורסים אותם/ן הם/ן למדו במסלול אופק יחשבו כקורסים שנלמדו בפקולטה לכל דבר ועניין.

תואר קודם

למי מיועד המסלול? מהו מעמד המתקבלים/ות אליו?

מסלול זה מיועד למועמדים/ות שהשלימו בהצלחה רבה לימודים בתארים קודמים – לפי הפירוט שלהלן.

מסלול זה מאפשר קבלה כסטודנטים/ות מן המניין או כתלמידי/ות במסלול אופק בפקולטה למשפטים.

מסלול למועמדים/ות בעלי/ות תואר ראשון

המסלול מיועד למועמדים/ות שמתקיימים בהם/ן התנאים הבאים:

  • הם/ן בעלי סכם 600 ומעלה (הסכם הינו שקלול ממוצע בגרות וציון פסיכומטרי לחישוב הסכם).
  • הם/ן סיימו את התואר הראשון בהצטיינות או קרוב להצטיינות (85 ומעלה) והם/ן נימנו על 10% העליונים בכיתה בה למדו בלימודי התואר הראשון.

מסלול למועמדים/ות בעלי/ות תואר שני

המסלול מיועד למועמדים/ות שסיימו תואר שני בהצטיינות או קרוב להצטיינות (ממוצע ציונים: 85 ומעלה).

הליך הקבלה

על מועמדים/ות לשלוח את המסמכים הבאים לכתובת זו llblaw@univ.haifa.ac.il:

  • גיליון ציונים ואישור על דירוג ב-10% עליונים של הכיתה בה למדו בתואר הראשון.
  • גיליון קורות חיים.
  • מכתב המלצה ממעסיק או ממקור אקדמי.
  • חיבור בן שני עמודים בנושא משפטי לפי בחירת המועמד/ת.

הקבלה מותנית בראיון אישי, אשר יתקיים לאחר הגשת החיבור הנ”ל, וכן עמידה בבחינת התאמה.

מועדי בחינת ההתאמה: 9.4.24, 27.6.24, 27.8.24; לא יתקיימו מועדים נוספים ולכן יש להיערך בהתאם למועדים אלה.
שימו לב: ייתכנו שינויים במספר הבחינות שיוצעו או במועדי הבחינות, ובהתאם ייתכנו שינויים במועדים האחרונים להרשמה לבחינות ההתאמה.
באחריות המועמדים/ות להתעדכן באתר הפקולטה בדבר המועדים הסופיים.

הקבלה לאחד ממסלולי הלימוד (קבלה מן המניין/אופק) תעשה, לאחר קיום הראיון, על בסיס מכלול המסמכים הנ”ל.

הצהרת רצינות: המועמד/ת יידרש/תידרש לחתום על “הצהרת רצינות בלימודים” כתנאי לקבלתו לפקולטה.

עתודאים ומכינה

למי מיועד המסלול ודרכי הקבלה ללימודים

1. מועמדים/ות לעתודה האקדמית נבחרים/ות מבין תלמידי/ות כיתות י״ב בבתי־הספר, וזאת לפי צורכי צה״ל ועל סמך קריטריונים שנקבעים על-ידו.

אישור מועמדות לעתודה האקדמית מטעם צה״ל אינו מבטיח קבלה ללימודים בפקולטה ועמידה בתנאי הקבלה ללימודים באוניברסיטה אינה מחייבת את צה״ל. עם קבלת המועמד/ת ללימודים בפקולטה, ייקבעו רשויות הצבא האם המועמד/ת אכן יחל/תחל את לימודיה בפקולטה למשפטים.

2. על המועמדים/ות לעמוד הן בתנאי הקבלה הרגילים לפקולטה והן בתנאי העתודה (הנקבעים, כאמור, על-ידי צה״ל).

בהתאם לאמור, ייתכן, כי חלק מהמועמדים/ות יידרש להיבחן במבחן התאמה. על המועמדים/ות להיערך בהתאם ולעקוב אחר מועדי הבחינות המוצעים. .

מועדי בחינת ההתאמה: 9.4.24, 27.6.24, 27.8.24; לא יתקיימו מועדים נוספים ולכן יש להיערך בהתאם למועדים אלה.
שימו לב: ייתכנו שינויים במספר הבחינות שיוצעו או במועדי הבחינות, ובהתאם ייתכנו שינויים במועדים האחרונים להרשמה לבחינות ההתאמה.
באחריות המועמדים/ות להתעדכן באתר הפקולטה בדבר המועדים הסופיים.

מכינה שנתית מלאה באוניברסיטת חיפה

איך פונים? אילו מסמכים יש להגיש?

על מועמדים/ות לשלוח את המסמכים הבאים לכתובת זו: llblaw@univ.haifa.ac.il:

  • גיליון ציונים מהמכינה בממוצע 93 ללא בונוסים
  • דרישת קדם באנגלית- רמת אנגלית מתקדמים א’ לפחות
  • דרישת קדם בעברית- יע”ל 120 לפחות

לוח הזמנים?

12.08.2023 – תאריך אחרון להגשת מסמכים (כמפורט לעיל)
פרסום חומרי הכנה לבחינה (ההרשמה לבחינה תיסגר ב-16.08.2023).
24.08.2023 – מבחן התאמה

כללי

1. ציוני המכינה האוניברסיטאית באוניברסיטת חיפה מחליפים את תעודת הבגרות, לצורך קבלה ללימודים בפקולטה – וזאת באופן שיפורט להלן.

למידע על תכניות התואר הראשון במשפטים בפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה.

2. עם זאת, המכינה אינה פוטרת מעמידה בבחינה הפסיכומטרית.

3. קבלה במסלול זה הינה למסלול אופק.

4. זכאות למבחן התאמה ומעמד המתקבלים/ות לפקולטה:

  • מצטייני/ות מכינת תשפ”ב, בעלי/ות ממוצע ציונים 93 ומעלה (ללא בונוסים) זכאים לגשת למבחן ההתאמה.

לאחר תוצאות הבחינה, יוחלט אילו נבחנים/ות יתקבלו/תתקבלנה במישרין במעמד של סטודנטים/יות מן המניין ואילו נבחנים/ות יוכלו/תוכלנה להתקבל ללימודים במסלול אופק. שאר הנבחנים/ות לא יתקבלו ללימודים בפקולטה.

  • מועמדים/ות בעלי/ות ממוצע 95 ומעלה (עם בונוסים) יהיו רשאים/ות לגשת למבחן התאמה. הקבלה במסלול זה הינה רק למסלול אופק.
  • שימו לב: על הנבחנים/ות במבחן התאמה להיערך בהתאם ולעקוב אחר מועדי הבחינות המוצעים. כמו כן, עקב משבר הקורונה והשלכותיו ייתכנו שינויים במספר הבחינות שיוצעו או במועדי הבחינות, ובהתאם ייתכנו שינויים במועדים האחרונים להרשמה לבחינות ההתאמה. באחריות המועמדים/ות להתעדכן באתר הפקולטה בדבר המועדים הסופיים.
  • דרישות כלליות: בקיאות אנגלית ועברית

על המועמד/ת לעמוד בבחינות הבקיאות המפורטות להלן טרם הירשמם/ן לבחינת ההתאמה.

דרישת קדם באנגלית

כל מועמד/ת יידרש/תידרש לעמוד ברמת אנגלית מתקדמים א’ על-מנת להירשם ללימודים בפקולטה.

ישנן שתי דרכים לעמוד בדרישה זו:

  • קבלת ציון מעל 100 בפרק האנגלית בבחינה הפסיכומטרית.
  • עמידה ברמת אנגלית מתקדמים א’ במבחן אמי”ר/ם.

ההרשמה למבחן אמיר נעשית באמצעות המרכז הארצי לבחינות והערכה באתר www.nite.org.il. הרשמה למבחן אמיר”ם נעשית דרך היחידה ללימודי אנגלית כשפה זרה באתר זה.

דרישת קדם בעברית

  • מועמדים/ות ששפת אימם/ן אינה עברית יידרשו/תידרשנה, בנוסף על כך, להשיג ציון מינימלי של 120 במבחן יע”ל: הרשמה למבחן יע”ל נעשית באמצעות אתר המרכז הארצי לבחינות והערכה nite.org.il; הרשמה למבחני יעלנט נעשית דרך מחלקת הרשמה (מידע יתפרסם באתר יעלנט).
  • מועמדים/ות ששפת אימם/ן אינה עברית ואשר ייתקבלו/תתקבלנה ללימודים בפקולטה יידרשו/תידרשנה לעבור קורס קיץ מכין טרם תחילת לימודיהם/ן בפקולטה. לפרטים אודות הקורס, יש לפנות באימייל אל עו”ד פאתנה יוסף Fatinayoussef@gmail.com

מכינה מכל מוסד אחר המוכר ע”י מל”ג

איך פונים? אילו מסמכים יש להגיש?

על מועמדים/ות לשלוח את המסמכים הבאים לכתובת זו: llblaw@univ.haifa.ac.il:

  • גיליון ציונים מהמכינה בממוצע 95 ללא בונוסים
  • דרישת קדם באנגלית- רמת אנגלית מתקדמים א’ לפחות
  • דרישת קדם בעברית- יע”ל 120 לפחות

לוח הזמנים?

12.08.2023 – תאריך אחרון להגשת מסמכים (כמפורט לעיל)
פרסום חומרי הכנה לבחינה (ההרשמה לבחינה תיסגר ב-16.08.2023).
24.08.2023 – מבחן התאמה

כללי

1. ציוני המכינה ממוסד המוכר ע”י המל”ג מחליפים את תעודת הבגרות, לצורך קבלה ללימודים בפקולטה – וזאת באופן שיפורט להלן.

למידע על תכניות התואר הראשון במשפטים בפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה.

2. עם זאת, המכינה אינה פוטרת מעמידה בבחינה הפסיכומטרית.

3. קבלה במסלול זה הינה למסלול אופק.

4. זכאות למבחן התאמה ומעמד המתקבלים/ות לפקולטה:

  • מצטייני/ות מכינת תשפ”ב, בעלי/ות ממוצע ציונים 95 ומעלה (ללא בונוסים) זכאים לגשת למבחן ההתאמה.

לאחר תוצאות הבחינה, יוחלט אילו נבחנים/ות יתקבלו/תתקבלנה במישרין במעמד של סטודנטים/יות מן המניין ואילו נבחנים/ות יוכלו/תוכלנה להתקבל ללימודים במסלול אופק. שאר הנבחנים/ות לא יתקבלו ללימודים בפקולטה.

  • מועמדים/ות בעלי/ות ממוצע 95 ומעלה (עם בונוסים) יהיו רשאים/ות לגשת למבחן התאמה. הקבלה במסלול זה הינה רק למסלול אופק.
  • שימו לב: על הנבחנים/ות במבחן התאמה להיערך בהתאם ולעקוב אחר מועדי הבחינות המוצעים. כמו כן, עקב משבר הקורונה והשלכותיו ייתכנו שינויים במספר הבחינות שיוצעו או במועדי הבחינות, ובהתאם ייתכנו שינויים במועדים האחרונים להרשמה לבחינות ההתאמה. באחריות המועמדים/ות להתעדכן באתר הפקולטה בדבר המועדים הסופיים.
  • דרישות כלליות: בקיאות אנגלית ועברית

על המועמד/ת לעמוד בבחינות הבקיאות המפורטות להלן טרם הירשמם/ן לבחינת ההתאמה.

דרישת קדם באנגלית

כל מועמד/ת יידרש/תידרש לעמוד ברמת אנגלית מתקדמים א’ על-מנת להירשם ללימודים בפקולטה.

ישנן שתי דרכים לעמוד בדרישה זו:

  • קבלת ציון מעל 100 בפרק האנגלית בבחינה הפסיכומטרית.
  • עמידה ברמת אנגלית מתקדמים א’ במבחן אמי”ר/ם.

ההרשמה למבחן אמי”ר/ם נעשית באמצעות המרכז הארצי לבחינות והערכה באתר www.nite.org.il. הרשמה למבחן אמי”ר/ם נעשית דרך היחידה ללימודי אנגלית כשפה זרה באתר זה.

דרישת קדם בעברית

  • מועמדים/ות ששפת אימם/ן אינה עברית יידרשו/תידרשנה, בנוסף על כך, להשיג ציון מינימלי של 120 במבחן יע”ל: הרשמה למבחן יע”ל נעשית באמצעות אתר המרכז הארצי לבחינות והערכה nite.org.il; הרשמה למבחני יעלנט נעשית דרך מחלקת הרשמה (מידע יתפרסם באתר יעלנט).
  • מועמדים/ות ששפת אימם/ן אינה עברית ואשר ייתקבלו/תתקבלנה ללימודים בפקולטה יידרשו/תידרשנה לעבור קורס קיץ מכין טרם תחילת לימודיהם/ן בפקולטה. לפרטים אודות הקורס, יש לפנות באימייל אל עו”ד פאתנה יוסף Fatinayoussef@gmail.com

לייעוץ והכוונה השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם