איך פליטי הריאליטי קשורים בפלטפורמות החברתיות להשקעה עסקית
ד”ר ניצן גסלביץ’ פקין, מומחית במשפט עסקי, בראיון לוקס עם אמילי סטיוארט על טרנד פליטי הריאליטי ומשפיעני הרשת ושימושם בפלטפורמות החברתיות להשקעה עסקית.
שר המשפטים טען כי ההתבססות על שחרור מינהלי, “ייקבע לשנים רבות קדימה עקרון שגוי של ‘דלת מסתובבת'”. לפי סער, מצד אחד המדינה משקיעה משאבי אכיפה מוגברים למגר את הפשיעה, ומצד שני המדינה מובילה לשחרורם המוקדם והמואץ של “מי שביקשה אך קודם לכן להגביר את האכיפה הפלילית נגדם”. סער כתב שנודע לו כי עמדת משרד האוצר היא שאין מקום להוספה של מקומות כליאה חדשים. לדבריו, “מצב דברים זה אינו מתקבל על הדעת”… מנגד, פרופ’ אורן גזל-אייל, אומר כי ההצעה של סער להגדיל את מספר מקומות הכליאה אינה ריאלית. למעט התוכנית להקמת אשכול כליאה גדול במגידו, “אבל מדובר בהליך שייקח לפחות עוד שש שנים עד שהוא יושלם, ועד אז חייבים יהיו למצוא חלופות לכליאה”, אומר גזל-אייל. הוא הוסיף כי ההסתמכות על בניית בתי סוהר חדשים גם אינה יעילה במניעת עבריינות. למאמר המלא
ד”ר ניצן גסלביץ’ פקין, מומחית במשפט עסקי, בראיון לוקס עם אמילי סטיוארט על טרנד פליטי הריאליטי ומשפיעני הרשת ושימושם בפלטפורמות החברתיות להשקעה עסקית.
הפרק הראשון בפודקסט של המרכז לחקר סייבר, משפט ומדיניות,
נועה מור, חוקרת במרכז, משוחחת עם פרופ’ דן פלדמן, ראש המעבדה לרובוטיקה וביג דאטה בחוג למדעי המחשב באוניברסיטת חיפה.
פרופ’ טל ז’רסקי: “התקפות סייבר הפכו עכשיו לחלק אינהרנטי מכלי הנשק המופעלים על ידי מעצמות ועל כן הן היו צפויות למדי ואולם חשוב לזכור את הלקח של התקפות רוסיות קודמות כלפי מטרות אוקראיניות, מה שמתחיל בהתקפת סייבר ממוקדת יכול במהירות לזלוג למטרות אזרחיות ואף לגורמים לא מעורבים”.