גד ברזילי כותב בהארץ על אתניּות מזרחית מושתקת בשיפוט
לפי ברזילי, מיום שהוקם בית המשפט העליון ב–1948 ועד יוני 2020, רק 12% משופטי בית המשפט העליון היו מזרחים. נשים מזרחיות נעדרות כמעט לגמרי.
תוכנית EMLE מספקת לא רק הזדמנות נדירה לסטודנטים לסנתז ולשפר את הידע שלהם במשפט ובכלכלה, אלא זו גם תערובת מצוינות אקדמית עם רמה גבוהה של בינלאומיות. בנוסף, המבנה של EMLE מאפשר החלפת רעיונות ויצירת קשרים בין סטודנטים לחוקרים, עורכי דין, כלכלנים ואנשי עסקים. התכנית כוללת שנה אקדמית אחת, ותכנית הלימודים ברמת המאסטר שלה מתועדת לא רק באמצעות שימוש בשיטה מכוננת (ניתוח כלכלי) על נושא מסוים (חוק) אלא על ידי העובדה שהניתוח הכלכלי מבוסס על השוואה משפטית מתמשכת.
הגישה התפקודית של הניתוח הכלכלי של המשפט מתאימה מאוד להשוואת פתרונות שונים לבעיות, שהן במהותן זהות. מאז ההבדלים בין החוקים הלאומיים היו במרכז הליבה של המדיניות האירופית, קורס EMLE-Mundus Masters מציע ערך ייחודי בנוגע לשאיפות המרכזיות של האיחוד האירופי. לאתר התכנית
לפי ברזילי, מיום שהוקם בית המשפט העליון ב–1948 ועד יוני 2020, רק 12% משופטי בית המשפט העליון היו מזרחים. נשים מזרחיות נעדרות כמעט לגמרי.
פודקאסט של גבוהה גבוהה על פליטים (מאוקראינה, אך לא רק) דרך מחשבתה של חנה ארדנט. אורח: פרופ’ איתמר מן.
“פרופ’ אורן גזל-אייל, דיקן הפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה, אמר: “פרופ’ רבינוביץ-עיני הייתה בין הראשונים לזהות את החשיבות של מערכות מקוונות והבינה כבר בדוקטורט שלה שהכלים האלו יהפכו להיות כלים גם במערכות המשפטיות הרגילות – וכמובן צדקה.”