גד ברזילי כותב בהארץ על אתניּות מזרחית מושתקת בשיפוט
לפי ברזילי, מיום שהוקם בית המשפט העליון ב–1948 ועד יוני 2020, רק 12% משופטי בית המשפט העליון היו מזרחים. נשים מזרחיות נעדרות כמעט לגמרי.
“הבשורה הגדולה היא תיקון עיוותים חברתיים הקיימים במערכת המשפט. ראשית, הליכים מקוונים זולים יותר, ומשפרים נגישות לצדק גם לעניים. שנית, מחקר שאנחנו עורכים כעת מלמד ששילוב טכנולוגיה במקום גורם אנושי — פרקליט, מגשר או שופט — מסייע לניקוי ההליך מסטריאוטיפים”. המחקר השווה הליכים שיפוטיים “אנלוגיים” (כלומר לא דיגיטליים) עם הליכים שבוצעו בפלטפורמה האמריקנית Matterhorn, שמאפשרת שפיטה אנושית מרחוק ומיושמת ביותר מ־50 בתי משפט בארה”ב. הממצאים הראשוניים, חושפת רבינוביץ’־עיני, מראים שהליכים אנלוגיים חשופים להטיות ממאפיינים כמו גזע וגיל — שנמחקות לחלוטין בהליך מקוון. “כרגע אנחנו מסיימים מאמר ראשון שמנתח כמה אלפי תיקים משני בתי משפט, ומראה שבהליכים ‘רגילים’ שחורים וצעירים קיבלו קנסות גבוהים יותר, ובחלק מהמקרים גם הורשעו בעבירות עם יותר נקודות”.
למאמר המלא בכלכליסט
לפי ברזילי, מיום שהוקם בית המשפט העליון ב–1948 ועד יוני 2020, רק 12% משופטי בית המשפט העליון היו מזרחים. נשים מזרחיות נעדרות כמעט לגמרי.
פודקאסט של גבוהה גבוהה על פליטים (מאוקראינה, אך לא רק) דרך מחשבתה של חנה ארדנט. אורח: פרופ’ איתמר מן.
“פרופ’ אורן גזל-אייל, דיקן הפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה, אמר: “פרופ’ רבינוביץ-עיני הייתה בין הראשונים לזהות את החשיבות של מערכות מקוונות והבינה כבר בדוקטורט שלה שהכלים האלו יהפכו להיות כלים גם במערכות המשפטיות הרגילות – וכמובן צדקה.”