איך פליטי הריאליטי קשורים בפלטפורמות החברתיות להשקעה עסקית
ד”ר ניצן גסלביץ’ פקין, מומחית במשפט עסקי, בראיון לוקס עם אמילי סטיוארט על טרנד פליטי הריאליטי ומשפיעני הרשת ושימושם בפלטפורמות החברתיות להשקעה עסקית.
בצעד חסר-תקדים, משרד המשפטים החליט לפתוח במתקפה כנגד משתמשי-הקצה הישראלים באינטרנט. ביום חמישי האחרון, פרסם המשרד תזכיר חוק לתיקון חוק זכות יוצרים המבקש לאפשר צו לחשיפת גולשים החשודים בהפרת זכות יוצרים ואף לאפשר מתן צו חסימה שיורה לספקי אינטרנט לחסום גישה לאתרים מסוימים. מעבר לכך, התזכיר מבקש להוסיף לחוק עבירה פלילית של העמדה לרשות הציבור ושידור תכנים באינטרנט, כאשר הן נעשו על דרך עיסוק ובמטרה להפיק רווח מעיסוק זה. בשפה פשוטה, מדובר בפעולות של הנגשת תוכן כך שגולשים יכולים לגשת אליו בזמן ובמקום שירצו (כגון העלאת תכנים ליוטיוב) ובשידורם ללא רשות, כל עוד מעלה התוכן עשה זאת במטרה להפיק רווח. לפי משרד המשפטים, סיווגן של פעולות אלו כעבירות פליליות הינה הכרחית בשל קלות ביצוען ברשת והרווח שמופק מהן. למאמר בכלכליסט
ד”ר ניצן גסלביץ’ פקין, מומחית במשפט עסקי, בראיון לוקס עם אמילי סטיוארט על טרנד פליטי הריאליטי ומשפיעני הרשת ושימושם בפלטפורמות החברתיות להשקעה עסקית.
הפרק הראשון בפודקסט של המרכז לחקר סייבר, משפט ומדיניות,
נועה מור, חוקרת במרכז, משוחחת עם פרופ’ דן פלדמן, ראש המעבדה לרובוטיקה וביג דאטה בחוג למדעי המחשב באוניברסיטת חיפה.
פרופ’ טל ז’רסקי: “התקפות סייבר הפכו עכשיו לחלק אינהרנטי מכלי הנשק המופעלים על ידי מעצמות ועל כן הן היו צפויות למדי ואולם חשוב לזכור את הלקח של התקפות רוסיות קודמות כלפי מטרות אוקראיניות, מה שמתחיל בהתקפת סייבר ממוקדת יכול במהירות לזלוג למטרות אזרחיות ואף לגורמים לא מעורבים”.