השכלה משפטית היא כלי להבנת המציאות הפוליטית, כלכלית וחברתית שבה אנו חיים, ולהתמודדות עם דילמות משפטיות, שעולות תדיר בחיי היומיום.
תוכנית משפטים ללא משפטנים.ות (M.A) לבוגרי.ות תואר ראשון, שלא במשפטים, נועדה להעניק השכלה ברמת תואר שני, המבוססת על משפטים כתחום ידע ומכוונת להעמיק ולהרחיב את ההשכלה שרכשו הסטודנטים.יות בתואר הראשון, תוך זיקה לניסיון תעסוקתי.
תוכנית זו מציעה מגוון רחב של קורסים מתחומי המשפט החוקתי והמנהלי, משפט פלילי, דיני עבודה, דיני נזיקין, דיני משפחה, דיני חוזים, משפט וטכנולוגיה, משפט וחברה ועוד. התוכנית כוללת גם הרצאות אורח ייחודיות של צמרת המשפט הישראלית, בסוגיות משפטיות אקטואליות.
- מותאם לא.נשים עובדים.ות
- יום בזום + יום בקמפוס
- 4 סמסטרים בלבד
- ידע משפטי חיוני ומעשיר
- מרצים ומרצות מהשורה הראשונה
קורסים ייחודיים בתוכנית:
- סוגיות משפטיות על סדר היום הציבורי בישראל
- משפט, עסקים וכסף
- נשים וגברים במשפט
- משפט וטכנולוגיה
- גישור, בוררות וניהול משא ומתן
- משפט ובריאות
מועדי הלימוד:
בקמפוס – ימי שני בין השעות: 14:00-21:30 בזום – ימי שישי בין השעות: 8:30-13:30
- תאריך פתיחת הלימודים: 3.11.2024
- פרטים נוספים: באתר הפקולטה למשפטים אוניברסיטת חיפה MA.LAW@univ.haifa.ac.il 04-8240007 ובמרכז ההרשמה של הפקולטה
* ייתכנו שינויים במתכונת הלימודים, כמפורט באתר הפקולטה
***סמסטר א’ תשפ”ה יפורסם בהמשך
הזכאות להגשת מועמדות היא לבוגרי.ות תואר ראשון ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בישראל או בחו”ל, בתחומים: מדעי הרוח, מדעי החברה, מדעי הרווחה והבריאות, מינהל עסקים, משאבי אנוש וחינוך.
התכנית אינה מחקרית ואינה כוללת אפשרות כתיבת עבודת תיזה. סיום הלימודים במסלול המוצע בתכנית אינו מאפשר המשך לימודים לתואר מחקרי במשפטים. הלימודים בתכנית לא יוכרו כחלק מן החובות לתואר ראשון במשפטים. למען הסר ספק – הלימודים אינם מאפשרים עיסוק בעריכת דין.
- תואר ראשון או שני בציון סופי של 80 ומעלה.
- מבין המועמדים.ות יבחרו המתקבלים.ות על בסיס ציון הגמר שלהם.ן בתואר הראשון, קורות חיים והמידע שמופיע בטופס הרשמה ייעודי לתוכנית זו. בנוסף, ראשת התוכנית עשויה לבקש מן המועמדים מידע נוסף כמקובל בתכניות התואר השני של הפקולטה, לרבות אישור ממוסד הלימודים על מיקום במחזור, ו/או המלצות וכן לקיים ראיון קבלה עם מועמדים.ות, במקרים בהם הדבר דרוש על מנת להבטיח מצויינות אקדמית.
- ראשת התכנית תבחן את העמידה בדרישות הקבלה כאמור לעיל ותמליץ על קבלה לתכנית על בסיס תחרותי ועל סמך מצויינות אקדמית.
- בהתאם לכך, יש לצרף את המסמכים הבאים לבקשה להירשם לתוכנית זו לתואר שני:
1. גיליון ציונים ואישור זכאות לתואר
2. קורות חיים
3. טופס שאלון למועמד.ת; להורדת הטופס
4. מכתב המלצה (עדיפות ממקור אקדמי. במידה ואין – ממעסיק) - על בעלי.ות תואר ראשון ממוסד מוכר להשכלה גבוהה, ששפת ההוראה בו אינה עברית, לעמוד בבחינת ידע בעברית ברמה הנדרשת על-ידי האוניברסיטה כתנאי קבלה.
- כל מידע נוסף שיידרש על ידי ראשת התכנית מעת לעת, לרבות אישור ממוסד הלימודים על מיקום במחזור, המלצות וראיון קבלה במידה ויידרש.
- הקבלה מותנית בעמידה בקריטריונים המקובלים באוניברסיטת חיפה ומפורטים בתקנוניה, ובהחלטת הפקולטה למשפטים.
- לוועדה ללימודים מתקדמים בפקולטה למשפטים שיקול-דעת לקבלת או דחיית מועמדים.ות מבין הנרשמים.ות. לוועדה שיקול דעת במקרים יוצאי דופן לאשר קבלה חריגה של תלמידים.ות, מנימוקים מיוחדים, הכל בהתאם להחלטת מל”ג מיום 12.9.17 בנוגע לאפשרות החריגה מתנאי קבלה.
שנה”ל תשפ”ה תפתח ב 3.11.2024.
המועד האחרון להרשמה לשנת הלימודים תשפ”ה – 01.11.2024
מועד אחרון להצגת מסמכים: 27.10.2024
משרד ההרשמה של הפקולטה: 04-8240007, MA.LAW@univ.haifa.ac.il
* שימו לב, ייתכנו שינויים במתכונת הלימודים.
* על התכנית יחולו אמות המידה והכללים המחייבים בהתאם להחלטות המל”ג הרלוונטיות וכן הכללים והתנאים החלים על לימודי תואר שני במשפטים באוניברסיטת חיפה, אלא אם נקבע אחרת בהנחיות אלו.