אודות
תכנית משפטים ללא משפטנים/ות (M.A) לבוגרי/ות תואר ראשון שאינם/ן משפטנים/ות, נועדה להעניק השכלה ברמת תואר שני המבוססת על משפטים כתחום ידע ומכוונת להעמיק ולהרחיב את ההשכלה שרכשו הסטודנטים/יות בתואר הראשון, תוך זיקה לנסיון עבודתם בשוק התעסוקה.
המשפט כתחום מחקר והשכלה אקדמית שינה את אופיו בעשורים האחרונים והתעצב כעיסוק בינתחומי ורב תחומי מגוון ומורכב. השאיפה להבין יותר בתחום המשפט והצורך בידע משפטי בסיסי, משותפים לרבות ורבים, גם למי שאינן/ם עוסקים בתחום זה בפועל. תכנית זו מיועדת לספק מענה איכותי לצורך זה.
תכנית זו נועדה להציע מגוון רחב של קורסים מתחומי המשפט המינהלי, המשפט הפלילי, דיני עבודה, דיני נזיקין, דיני משפחה, תיאוריה משפטית, משפט וחברה ועוד. התכנית תכלול הרצאות אורח ייחודיות של צמרת המשפט הישראלית, בסוגיות משפטיות אקטואליות, כבוד השופט העליון בדימוס אליקים רובינשטיין, כבוד השופט העליון בדימוס סלים ג'ובראן ועוד.
תחומים מרכזיים שבהם תתמקד התכנית יהיו ניתוח משפטי של תהליכים חברתיים והכרעות ציבוריות, בחינה של מהלכי רגולציה, שינויים ורפורמות בחקיקה ובפסיקה ודיון בסוגיות עכשוויות באמצעות כלים משפטיים; תחומים שבכולם הצורך בשילוב שבין משפט ללימודים מתחומי ידע אחרים בולט במיוחד.
תכנית זו הינה היחידה המציעה הזדמנות לרכישת תואר M.A. אוניברסיטאי בלימודי משפט בצפון הארץ וייחודה מתבטא בנגישותה לקהל יעד רחב עם זיקה הן למגזר האקדמי והן למגזר אזרחי- ציבורי.
* התואר אינו מאפשר עיסוק בעריכת דין
ראשת התכנית: פרופ' שולמית אלמוג

תכנית
היקף תוכנית הלימודים הוא 56 שש"ס, כמפורט להלן:
- לימודי ליבה משפטיים בהיקף של 14 שש"ס.
- קורסי יסוד נוספים בהיקף של 10 שש"ס.
- לימודי מוסמך ייעודיים עם זיקה לתחומי התואר הראשון בהיקף של 32 שש"ס ובכלל זה כתיבת שתי עבודות סמינריוניות בהיקף כולל של 8 שש"ס.
הלימודים בתכנית יתקיימו פעמיים בשבוע באופן שמאפשר לימודים ועבודה במקביל - בימי שני 14:00-21:45 ובימי שישי 8:30-13:45, במשך ארבעה סמסטרים רצופים: סמסטר א', סמסטר ב', סמסטר קיץ וסמסטר א', במתכונת המאפשרת לתלמידים/ות לסיים את התואר בתוך כ - 15 חודשים בסך הכל.
תוכנית במשפטים ללא משפטנים/ות (MA) | הלימודים יתקיימו באוניברסיטת חיפה.
| ד"ר כרמית קארין יפת
2 שש"ס
250.6106
| ד"ר רביע עאסי
2 שש"ס
250.6103
| פרופ' מוטי מירוני
2 שש"ס
250.6102
| כב' השופטת תמר נאות-פרי
2 שש"ס
250.6104
| פרופ' רונן פרי
2 שש"ס
250.6105
| פרופ' יונתן יובל
2 שש"ס
250.6110
| ד"ר מרוה איש-עם
2 שש"ס
250.6108
| ד"ר שי פרבר
4 שש"ס
250.6101
| פרופ' דורון מנשה
2 שש"ס
250.6109
| פרופ' יונתן יובל
2 שש"ס
250.6120
| פרופ' נויה רימלט
2 שש"ס
250.000
| ד"ר גל אמיר
2 שש"ס
250.6111
| ד"ר פאינה מילמן-סיון
2 שש"ס
250.6117
| פרופ' גד ברזילי
2 שש"ס
250.6112
| פרופ' דורון מנשה
2 שש"ס
250.6113
| פרופ' שולמית אלמוג
2 שש"ס
250.6118
סמינריון אחד לבחירה מתוך הרשימה המוצעת (4 שש"ס)
סמסטר ד' - סמסטר א' תשפ"א
| ד"ר מיה פלד-רז
2 שש"ס
250.000
| ד"ר אלדר הבר
2 שש"ס
250.000
| פרופ' יעד רותם
2 שש"ס
250.000
| ד"ר ליאת פרנקו
2 שש"ס
250.000
סמינריון אחד לבחירה מתוך הרשימה המוצעת (4 שש"ס)
קולוקוויום: מפגשים עם עולם המשפט / פרופ' שולמית אלמוג (2 שש"ס)**
** קורס רוחב אשר מפגשיו יערכו מעת לעת במהלך כל תכנית הלימודים
*פתיחת התכנית מותנית במספר נרשמים מתאים
*יתכנו שינויים קלים בתוכנית הלימודים
קבלה
תנאי קבלה לתכנית
הזכאות להגשת מועמדות היא לבוגרי/ות תואר ראשון ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בישראל או בחו"ל, בתחומים: מדעי הרוח, מדעי החברה, מדעי הרווחה והבריאות, מינהל עסקים, משאבי אנוש וחינוך.
- תואר ראשון או שני בציון סופי של 80 ומעלה.
- מבין המועמדים/ות יבחרו המתקבלים/ות על בסיס ציון הגמר שלהם/ן בתואר הראשון, קורות חיים והמידע שמופיע בטופס הרשמה ייעודי לתוכנית זו. בנוסף, ראשת התוכנית עשויה לבקש מן המועמדים מידע נוסף כמקובל בתכניות התואר השני של הפקולטה, לרבות אישור ממוסד הלימודים על מיקום במחזור, ו/או המלצות וכן לקיים ראיון קבלה עם מועמדים/ות, במקרים בהם הדבר דרוש על מנת להבטיח מצוינות אקדמית.
- ראשת התכנית תבחן את העמידה בדרישות הקבלה כאמור לעיל ותמליץ על קבלה לתכנית על בסיס תחרותי ועל סמך מצוינות אקדמית.
- בהתאם לכך, יש לצרף את המסמכים הבאים לבקשה להירשם לתכנית זו לתואר שני:
1. גיליון ציונים ואישור זכאות לתואר;
2. קורות חיים;
3. טופס הרשמה ייעודי לתכנית; להורדת הטופס
4. מכתב המלצה (עדיפות ממקור אקדמי במידה ואין, ממעסיק)
- על בעלי/ות תואר ראשון ממוסד מוכר להשכלה גבוהה, ששפת ההוראה בו אינה עברית, לעמוד בבחינת ידע בעברית ברמה הנדרשת על-ידי האוניברסיטה כתנאי קבלה.
- כל מידע נוסף שיידרש על ידי ראשת התכנית מעת לעת, לרבות אישור ממוסד הלימודים על מיקום במחזור, המלצות וראיון קבלה במידה וידרש.
מספר המקומות מוגבל. מומלץ להירשם בהקדם.
הרשמה
שנת הלימודים תשפ"ב תיפתח ב- 10.10.2021
מועדי הרשמה:
מועדי הרשמה לשנת הלימודים תשפ"ב 17.01.2021- 30.06.2021
יתכנו שינויים ו/או ביטולים בהתאם למספר המתקבלים.

לפרטים נוספים
משרד ההרשמה של הפקולטה: 04-8240007, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
להרשמה און ליין
הנחיות
הנחיות כלליות
- כללי
הנחיות אלו נוגעות לתכנית משפטים ללא משפטנים/ות (M.A) לבוגרי/ות תואר ראשון או שני במדעי הרוח, מדעי החברה, רווחה ובריאות, מנהל עסקים, משאבי אנוש וחינוך. התכנית תקנה תואר M.A. במשפטים ללא משפטנים.
התכנית אינה מחקרית ואינה כוללת אפשרות כתיבת עבודת תיזה. סיום הלימודים במסלול המוצע בתכנית אינו מאפשר המשך לימודים לתואר מחקרי במשפטים.
הלימודים בתכנית לא יוכרו כחלק מן החובות לתואר ראשון במשפטים.
למען הסר ספק – הלימודים אינם מאפשרים עיסוק בעריכת דין.
- מסגרת התכנית
הלימודים יתקיימו פעמיים בשבוע, באופן המותאם ללימודים ועבודה במקביל. הלימודים בתכנית יתקיימו במשך ארבעה סמסטרים רצופים: סמסטר א', סמסטר ב', סמסטר קיץ וסמסטר א', במתכונת המאפשרת לתלמידים/ות לסיים את התואר בתוך כ - 15 חודשים בסך הכל.
- תנאי קבלה
- התכנית מיועדת לבוגרי/ות תואר ראשון או שני, בתחומים המפורטים בסעיף 1, מאוניברסיטה מוכרת בישראל או בחו"ל, אשר השלימו את לימודיהם בממוצע של 80 ומעלה. כמו כן יוכלו להתקבל בעלי/ות תואר שלישי בתחומים שפורטו בסעיף 1.
- הקבלה מותנית בעמידה בקריטריונים המקובלים באוניברסיטת חיפה ומפורטים בתקנוניה, ובהחלטת הפקולטה למשפטים.
- לועדה ללימודים מתקדמים בפקולטה למשפטים שיקול-דעת לקבלת או דחיית מועמדים/ות מבין הנרשמים/ות. לועדה שיקול דעת במקרים יוצאי דופן לאשר קבלה חריגה של תלמידים/ות, מנימוקים מיוחדים, הכל בהתאם להחלטת מל"ג מיום 12.9.17 בנוגע לאפשרות החריגה מתנאי קבלה.
- מבנה הלימודים
תכנית הלימודים הינה מובנית, בהתאם להחלטת מל"ג 735/10, והיקפה 56 שש"ס. יש להשתתף בכל הקורסים המיוחדים לתכנית ולבחור שני סמינריונים מתוך המוצעים במסגרת התכנית. במסגרת התכנית יתקיימו קורסים המשלבים הוראה פרונטלית עם שיעורים מתוקשבים.
- תנאי מעבר
חישוב הציון הסופי לתואר יהיה מבוסס על שקלול הציונים בכל אחד מהקורסים בהתאם להיקפו (שש"ס), בכפוף להוראות שלהלן:
שתי עבודות סמינריוניות 30%
ציון ממוצע בכל הקורסים 70%
קבלת התואר השני מותנית בהשלמת הדרישות כמפורט לעיל, בציון ממוצע של 76 לפחות בתוכנית כולה ובציון ממוצע של 76 לפחות בשתי עבודות סמינריוניות.
* על התכנית יחולו אמות המידה והכללים המחייבים בהתאם להחלטות המל"ג הרלוונטיות וכן הכללים והתנאים החלים על לימודי תואר שני במשפטים באוניברסיטת חיפה, אלא אם נקבע אחרת בהנחיות אלו.