- This event has passed.
Women on the Margins: Gender Equality, Diversity, and Multiculturalism
מרץ 28, 17:00 - 19:00
מה משותף בין הסרט ברבי להפרדה בין נשים וגברים באוטובוסים? מה אפשר ללמוד מרב-התרבותיות הקנדית על המגמות ברב התרבותיות בחברה הישראלית? ואיך כל אלה מתקשרים יחדיו לחשיבות המרכזית שיש לנוכחות ולשילוב של נשים מכל פלחי האוכלוסיה, בפרט כיום, במוקדי כוח וקבלת החלטות בישראל? בערב מיוחד שקיים הפורום בשיתוף שגרירת קנדה בישראל הגב’ ליסה סטדלבאואר, נטוו חיבורים ותובנות מעניינות ומעוררות מחשבה ופעולה.
בערב זה, שהתקיים ביום 28.3.2024 במעונה הרשמי של שגרירת קנדה, השתתפו נשים בולטות ומנהיגות מעולמות הרוח, האקדמיה, המשפט, התעשיה והארגונים החברתיים בישראל, הפעילות ומובילות כל אחת בתחומה היבטים שונים שונים של שוויון, הכללה וקידום נשים.
המנהלות המשותפות של הפורום הציגו באירוע שתי זוויות שיח שונות הנוגעות להכללה מגדרית – פרופ’ נויה רימלט שרטטה את מפת הכיוונים בהם צועדת המדיניות של הפרדה מגדרית בחברה החרדית בישראל ואת המשמעויות העמוקות הטמונות בה ופרופ’ שולמית אלמוג עמדה על המסרים המגדריים המפתיעים של היצירה הקולנועית הפופולארית והמשפיעה “ברבי” מתוך ניתוח הקשרים הנרטיביים בינה לבין ספרו של ג’וזף קמפבל “הגיבור בעל אלף הפנים”. מתוך דברים אלה העלתה השגרירה ליסה סטדלבאואר את הצורות השונות של רב התרבותיות הנוהגת בקנדה לעומת זו של ארה”ב, והצביעה על הכיוונים האפשריים של רב-התרבותיות בחברה הישראלית. הדברים עוררו שיח מרתק בין הנוכחות, על הבדלים בינדוריים ואחרים בתפיסות החברתיות כלפי סוגיות של שוויון מגדרי והכללה ועל כיווני פעולה אפשריים הפתוחים בפני נשים המצויות בעמדות כוח להוביל מגמות אלה.
הפורום מודה לשגרירת ישראל בקנדה, על ידידות אמיצה ומתמשכת למען קידום תחומים של שוויון והכללה, ועל האירוח הנדיב בערב מיוחד זה. תודה רבה גם לאגודת הידידים והידידות של אוניברסיטת חיפה על הסיוע בהפקת האירוע ותודה מיוחדת לנשים ולגברים שכיבדו אותנו בנוכחותם ותרמו עניין, ידע ונקודות למחשבה ולפעולה גם בהמשך.
- עריכת הזמנה: מרינה בוגייב
- צלמת: דורית קלצקין