לפרטים המוכמנים אין משקל!
עם פתיחת המשפט החוזר לזדורוב, הודיעה התביעה כי תסתמך על פרטים מוכמנים שזדורוב ידע, אולם עיון בראיות מלמד שמשקלם הראייתי קלוש.
צוות היעוץ בספריה ישמח לסייע למילואמניקים.ות בחיפוש מידע באמצעות הוואצאפ – 0543933090, או בליווי אישי של ספרנ.ית.
הגשה באיחור עלולה לגרור לעיכוב ודחייה ביכולת לקבל רישיון ו/או לגשת לבחינות הלשכה.
(לאוניברסיטה אין שליטה על דרישות רשויות המדינה ו/או גופים מקצועיים).
עם פתיחת המשפט החוזר לזדורוב, הודיעה התביעה כי תסתמך על פרטים מוכמנים שזדורוב ידע, אולם עיון בראיות מלמד שמשקלם הראייתי קלוש.
“צריך להסתכל על השקעה של הון אנושי כמו על השקעה של הון פיננסי… הדרך להשיג זאת היא שעובדים יידעו כמה האופציות שוות על בסיס המידע הקיים”
פורום “חֲבֵרוֹת” שקם ביוזמת ד”ר מורן אופיר וד”ר יפעת ארן מאונ’ חיפה, נועדה לחבר בין חוקרות בתחום המשפט המסחרי-עסקי, ולהוות פלטפורמה של היכרות, למידה, תמיכה הדדית ושיתוף פעולה בין חוקרות מכלל המוסדות בארץ.
פרופ’ גד ברזילי כותב במאמר דעה בגלובס: “בפני שר המשפטים גדעון סער עומדת ההזדמנות נדירה להביא לאיוש ארבע או לכל הפחות שתיים מבין משרות השיפוט בבית המשפט העליון, ובכלל זאת
ד”ר חוה דיין, ראש התוכנית לפשיעה, משפט וחברה בבית הספר לקרימינולוגיה, בכתבה שפורסמה בעיתון “הארץ” העוסקת בספר שכתבה יחד עם פרופ’ יפעת ביטון נשיאת מכללת אחווה.
“שקל דיגיטלי על בלוקצ’יין? לא כל הנוצץ זהב”
מה ההבדלים בין מטבע קריפטוגרפי למטבע מדינתי? מה זה בכלל בלוקצ’יין? ד”ר ניצן גסלביץ’ פקין, חברת סגל בפקולטה למשפטים חיפה, במאמר דעה לגלובס
כבוד לנו ולמשפחת עוז-זלצברגר עם קבלת צלב הכבוד במסדר עיטורי הכבוד של הרפובליקה הפדראלית, בזכות פעילותם לחיזוק הלכידות הגרמנית-ישראלית ובזכות קידום ההבנה ההדדית בין ישראלים לגרמנים.
מבחינה מהותית ההחלטה נכונה. הקושי בהחלטה הוא שלפי החוק יש צורך לקבל תסקיר לפני שמתקבלת החלטה כזו בתיק רצח (אלא מטעמים חריגים שירשמו), ובית המשפט המחוזי החליט “שהסעיף אינו חל בנסיבות העניין”. משפטית – זו החלטה בעיתית..
ד”ר חאלד גנאים מונה כחבר הוועדה הציבורית לעניין חוק יסוד. הועדה בראשות שר המשפטים גדעון סער תעסוק באחת המהלכים החשובים ביותר במשפט החוקתי הישראלי.
ד”ר חאלד גנאים מונה כחבר הוועדה הציבורית לעניין חוק יסוד. הועדה בראשות שר המשפטים גדעון סער תעסוק באחת המהלכים החשובים ביותר במשפט החוקתי הישראלי.
סנאט האוניברסיטה קיבל את הצעת הפקולטה להעביר את בית הספר לקרימינולוגיה לפקולטה למשפטים. שילוב בית הספר לקרימינולוגיה בפקולטה למשפטים יוכל לקדם משמעותית את ההוראה והמחקר הן בפקולטה והן בקרב חברי הסגל
פרופ׳ אורן גזל-אייל דיקן הפקולטה שמח לבשר, אחרי שנים של עבודה, הוגש היום לשר המשפטים דוח הצוות לבחינת חלופות לעונש המאסר, עוד צוות שהוקם לצורך קידום ההמלצה בדוח ועדת דורנר:
מאמרה של ד״ר אריאן רנן-ברזילי בנושא חקיקת איסור האפליה על רקע מין בחוק, צוטט על ידי השופט במיעוט אליטו בפסק הדין BOSTOCK v. CLAYTON COUNTY . זאת על רקע קביעת בית המשפט העליון האמריקאי, באופן תקדימי, כי החוק הפדרלי האוסר על אפליה בעבודה מחמת מין מגן על להט״בים כחלק מהגנה נגד אפליה מינית.
“המנחים שלי בדוקטורט בסטנפורד היו גברים לבנים מבוגרים. הרגשתי שאני לא לגמרי שייכת”, סיפרה ד”ר ארן. “שיתפתי את מורן בתחושות שלי, וגיליתי שזו לא רק אני: כולן חוות את תחושת הבדידות וחוסר השייכות”.
זהו ספר על מערכת יחסים בין גבר לאשה. הקשר לוקח אותה ואותו למקומות בלתי צפויים. הוא מגלה שהוא נע על מסילת המגדר ביתר קלות משציפה או תיאר לעצמו, והיא, שכופרת
בית משפט פדרלי במחוז קולומביה דחה את התלונה של נציבות הסחר הפדרלית האמריקאית (ה-FTC) נגד פייסבוק. פרופ’ מיכל גל, מהפקולטה למשפטים וראש המרכז למשפט וטכנולוגיה, הסבירה בכתבה שפורסמה בעיתון גלובס כי
המשפט הוא תוצר של שפה ושל תקשורת. כמעט כל מה שאנו עושים במשפט — טוענים, מתווכחים, משכנעים, מחוקקים, מתוודים, מספרים סיפורים, משקרים, מעליבים, כורתים חוזה, מוציאים דיבה, חורצים דין —
פרופ’ דורון מנשה מספר על ‘ראיית הזיהוי’- ספר חדש בהוצאת “נבו” פרי עטה של ד”ר נגה שמואלי-מאייר.
שהסוגיה הזו הגיעה לעולם הספורט, השאלות של החלוקה בין גברים לנשים התעצמו והחלו לתפוס מקום מרכזי. כי הספורט הוא למעשה אחת הדוגמאות או המבצר האחרון שבו הכי לגיטימי להבחין בין גברים לנשים בלי שזה יעורר ביקורת.
פרופ’ אורן גזל איל בפרק חדש של עוד יום, להבנת המנגנון שנקרא “שחרור מנהלי”
ד”ר עילי אהרונסון התארח בפודקאסט “עושים רפואה” בנושא ההיסטוריה של עונש המוות בארה”ב. בין הסוגיות שהעלה: הלגיטימציה הציבורית לעונש המוות ודעת הקהל המשתנה בנושא, מורכבות המצב בארה”ב, והאם יש סיכוי שהיא תבטל את ההוצאות להורג בעתיד.
פרופסור מיכל גל העניקה ראיון טלוויזיוני על החוק המחייב את פייסבוק וגוגל לשלם על תוכן שנוצר על ידי אחרים.
בספרם ״אולי נפלה טעות?״ מציעים דורון מנשה ואיל גרונר תיאוריה חדשה ופורצת דרך על המשפט החוזר וזאת לאור האסטרטגיה החדשה והמהפכנית שהציעו בספרם הקודם ״מהות הספק הסביר״
הפורום משפט וחברה מקיים בזום
מחאת 2020 ושאלת קיומו או העדרו של המשפט במסגרתה
משתתפים: אור לי בר-לב, עיתונאית עצמאית, עו”ד גבי לסקי, פרופסור גד ברזילי. יו”ר ומגיב פרופסור סנדי קדר
דיקן הפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה: “רמת לימודי המשפטים בחלק מהמכללות גרועה מאוד וגורמת להידרדרות המקצוע; הן מלמדות מאסות אדירות של סטודנטים, ובחלקן הדיקנים משתכרים לפי ראש”
החממה לחקר הדתות יוצאת לדרכה ובמפגש הראשון שלה ד”ר עידו שחר שלנו יחד עם ד”ר קארין יפת מהפקולטה למשפטים ידברו על “בין דת, משפט וזהות: מבט משווה על בתי הדין השרעיים ובתי הדין הכנסייתיים בישראל כמרחבים של זהות דתית וקהילתית”.
ד״ר מעיין סודאי על מעבר בין קבוצות, סממני דת ואפליית נשים. השאלות הבוערות
הספר יצא לאור ע״י הוצאת הספרים היוקרתית של אוניברסיטת אוקספורד. מדובר באסופת מאמרים שנכתבו על ידי מומחים מובילים בתחום הפרוצדורה ודיני הראיות, לכבודו של פרופ׳ עזריאל צוקרמן מאוניברסיטת אוקספורד.