בעקבות מצב המלחמה, נוצרו רגישויות רבות בנוגע למה מותר ומה אסור לומר בקמפוס. האמנה המצורפת נכתבה בשיתוף פעולה של סטודנטים ומרצים ומיועדת להתוות הסכמות המבוססות על רצון טוב מתוך מטרה להגן על קהילתנו המגוונת.עברית | عربيه | English
שירותי הספריה
צוות היעוץ בספריה ישמח לסייע למילואמניקים.ות בחיפוש מידע באמצעות הוואצאפ – 0543933090, או בליווי אישי של ספרנ.ית.
תמיכה וקבוצות חוסן
קו חם לסיוע נפשי – במרכז הקליני הבינתחומי 054-4830731.
אנו נרגשים לבשר כי כתב העת המדעי הטוב בעולם, Science, קיבל לפרסום מאמר שכתבה ד”ר מעיין סודאי – מרצה בפקולטה למשפטים חיפה ומרכזת פרויקט משפט ומדיניות בGenderSci Lab– באוניברסיטת הרווארד.
ברכות לטל ז’רסקי שזכה יחד עם נדב ברמן – עמית מחקר הפקולטה – במענק מחקר של 25,000 מהמרכז למדעי הרוח ובינה מלאכותית. המחקר יעסוק בקוד, קודיפיקציה ומקודד: היבטים תיאולוגיים-פוליטיים והשלכותיהם האתיות המשפטיות.
“פרופ’ אורן גזל-אייל, דיקן הפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה, אמר: “פרופ’ רבינוביץ-עיני הייתה בין הראשונים לזהות את החשיבות של מערכות מקוונות והבינה כבר בדוקטורט שלה שהכלים האלו יהפכו להיות כלים גם במערכות המשפטיות הרגילות – וכמובן צדקה.”
הפרק הראשון בפודקסט של המרכז לחקר סייבר, משפט ומדיניות, נועה מור, חוקרת במרכז, משוחחת עם פרופ’ דן פלדמן, ראש המעבדה לרובוטיקה וביג דאטה בחוג למדעי המחשב באוניברסיטת חיפה.
פרופ’ טל ז’רסקי: “התקפות סייבר הפכו עכשיו לחלק אינהרנטי מכלי הנשק המופעלים על ידי מעצמות ועל כן הן היו צפויות למדי ואולם חשוב לזכור את הלקח של התקפות רוסיות קודמות כלפי מטרות אוקראיניות, מה שמתחיל בהתקפת סייבר ממוקדת יכול במהירות לזלוג למטרות אזרחיות ואף לגורמים לא מעורבים”.
הממונה על התחרות מיכל כהן אמרה כי מתחילים להרגיש את האכיפה של הרשות, אולם היא זקוקה לסיוע בינלאומי; לגבי ענף המזון שנמצא בבדיקה כרגע אמרה כהן שהרשות עוד לא פיצחה עד הסוף את הענף
פרופ’ יוסף אדרעי בהארץ: “עורכי דין טובים עשויים לייעץ לנאשם לסגור עסקה עם היועמ”ש, שבה הוא יודה ויורשע, יוטל קלון במעשיו ובתמורה יוּתרו המגבלות על יציאתו לחו”ל והמדינה תסכים שלא לתבוע ממנו סכומי כסף בהליך אזרחי”.
ד”ר לטם פרי־חזן ועו”ד הרן רייכמן מתייחסים בהארץ על הפרסום כי במשרד האוצר מגבשים אסטרטגיה חדשה לפיה בתי ספר חרדיים יוכלו לקבל תוספת משמעותית לתקציבם השנתי, אם ילמדו לימודי ליבה.
בעולם עריכת הדין בישראל קיים קשר הדוק בין האקדמיה לפרקטיקה – בעיקר כי תנאי מחייב לקבלת רישיון עריכת דין הוא תואר ראשון במשפטים. ראיון עם פרופ׳ גזל אייל