שפות של צדק, ספר חדש של פרופ׳ יונתן יובל

המשפט הוא תוצר של שפה ושל תקשורת. כמעט כל מה שאנו עושים במשפט — טוענים, מתווכחים, משכנעים, מחוקקים, מתוודים, מספרים סיפורים, משקרים, מעליבים, כורתים חוזה, מוציאים דיבה, חורצים דין — נעשה בשפה ומושפע מנורמות לשוניות (ולעתים גם מעצב אותן). אין כמעט תחום של פעילות אנושית שהמשפט אינו חל עליו, ואין תחום שהשפה — היצירה המורכבת והעשירה ביותר של האנושות – אינה חלה עליו. ספרו מרחיב הדעת של יונתן יֹובֵל עוסק בדרכים שבהן השפה מתפקדת במשפט. הוא מציג את המשפט כמערכת שיוצרת, משחקת והורסת משמעויות. יֹובֵל מציג ומיישם מודלים מתחום הפילוסופיה של הלשון, הבלשנות, האנתרופולוגיה, התיאולוגיה ותורת הספרות כדי להבין איך המשפט עובד, ומי אנחנו כאשר אנחנו עושים משפט. אגב כך הוא מציג באור חדש דילמות מתחומים משפטיים מגוונים, ביניהם המשפט הפלילי, דיני חוזים, משפט וטכנולוגיה, דיני משפחה, דיני ראיות, משפט בינלאומי והמשפט העברי. ספר שתענוג לקרוא.

פרסומים חדשים

“עקרונות, פרוצדורה, וצדק”, ספר חדש בעריכת ד״ר רביע עאסי

הספר יצא לאור ע״י הוצאת הספרים היוקרתית של אוניברסיטת אוקספורד. מדובר באסופת מאמרים שנכתבו על ידי מומחים מובילים בתחום הפרוצדורה ודיני הראיות, לכבודו של פרופ׳ עזריאל צוקרמן מאוניברסיטת אוקספורד.

קראו עוד »
דיני לשון הרע
פרסומים חדשים

מהדורה שנייה ומורחבת לספרו של פרופ’ חאלד גנאים “דיני לשון הרע, הדין המצוי והדין הרצוי”

המהדורה החדשה כוללת כוללת חידושים רבים, בין היתר, פרק חדש ונרחב על לשון הרע במרחב המקוון תוך התייחסות לחקיקה, לפסיקה ולספרות המשפטית הישראלית והצגת הדין המשווה האנגלו-אמריקני והקונטיננטלי על רקע התשתית התיאורטית שקיימת בספרות בארץ ובעולם, לשם הצעת דין רצוי.

קראו עוד »